Hopp til innholdet

Bo i båten

Med båten som hjem

Flere og flere går aldri i land etter siste tur, men velger å bo i båten året rundt. I Oslo kan du bo på Aker brygge til noen tusenlapper. I en båt og det er det ikke sikkert du ville kunnet ellers. Fleksibilitet og rimelighet er noen av grunnene til at folk bor i båt. Fra marinaer landet rundt meldes det om en økende tendens. God stemning og tett naboskapet året igjennom er noe av det du får på kjøpet. Samtidig kan du gå i båten om du vil ha fred.

Det er ikke så lenge siden det var utenkelig å gjøre om båten til helårsbolig. Både pendlere og studenter velger denne rimelige boformer, og det er ingen tall på hvor mange som bor i båt året rundt.

Bo i båten
Bo i båten

Å bo i båten er blitt in

Å kjøpe båt eller leie båt er en rimelig investering. Båt er en liten investering mot å kjøpe eller leie av bolig. Selv om en del må ta inn en leietaker i perioder, gir båtlivet andre friheter.

Bor du i båten kan du kan ta med hjemmet på vannet når som helst og hvor som helst. Å bo i båt gir mange muligheter og en seilbåt med fulle seil finnes det knapt billigere fremkomstmiddel enn. Brukte seilbåter har du kunnet få til en meget rimelig penge. Kanskje finner du en stor nok til at du kan dra på verdenscruise, hvis du tør.

Utsett alt til imorgen

Ikke glem at det ikke er noe krav til at en båt er kjørbar for å kunne bo i båten. Så når du ligger til kai kan du velge og utsette dyre reparasjoner. Både til i morgen og så lenge du vil.

Livet på båt kan bli veldig bra. Det er godt samhold mellom båtfolk og nærmest en uskreven regel at man hjelper hverandre når det trengs. Har du flaks trenger du ikke dele båten med noen om du ikke vil. Det kan være lurt å låne en båt før du kjøper. Vi på fjordboats kommer gjerne med gode tips til deg som vil på sjøen for første gang.

Frihet med et anker

En båt er kanskje ikke så stor, men så er den din borg og du slipper kanskje å bekymre deg altfor mye for penger eller å ikke ha et sted å bo. Eller å måtte flytte flere ganger på grunn av grunner du ikke selv rår over. Med båt kan du isåfall ta hjemmet ditt med deg neste gang det er flyttetid.

Du får strøm og vann om du har båtplass og betaler som regel en fast avgift hver måned i tillegg til det som beregnes etter forbruk. Flere marinaer har også egne vaskerom, vaskemaskiner og så videre, som du kan leie tid i. Slik skal det ikke være noen sak å bo på båten hele året.