Hopp til innholdet

Verdenscruise på stort skip eller i liten båt

Jorden rundt med båt

Verdenscruise med stort skip eller egen båt? Ja, takk, begge deler. Tre hundre mennesker har seilt jorden rundt alene i båt sammenhengende. Det betyr at de har rundet alle de tre store kappene alene. Kanskje litt i voldsomste laget, i første omgang. En jordomseiling kan du få til med litt planlegging og trening. Budsjettet bestemmer hvor langt du kan seile med båt, men det er tålmodigheten din som avgjør hvor lenge. Du må tåle å ikke se land eller så mange andre mennesker på en god stund.

Har du anledning til å seile med egen båt er det både større frihet og større ansvar. Med god helse, gode allmennkunnskaper og evnen til å være på reise lenge, trenger det ikke bli med drømmen.

Verdenscruise
Verdenscruise

Unn deg et verdenscruise

Forbered deg godt før turen og tren deg opp i rolig farvann langs land. Tren også på å være alene og uten hjelp fra andre i lengre perioder. Planlegging er alfa og omega.

Har du anledning til å seile med egen båt er det både større frihet og større ansvar. Med god helse, gode allmennkunnskaper og evnen til å være på reise lenge, trenger det ikke bli med drømmen. Mønstre gjerne på med noen andre først for god trening.

Jordomseiling kan bli mer enn bare en drøm

Planlegg godt før båtturen. Størrelse på båten, komfort og navigeringsutstyr er noe av det du må bestemme deg for lenge før turen kan starte. Hvor mye kan du gjøre selv og hvor mye kan du? Svarene vil styre hva budsjettet bør ligge på. Vi i fjordboats vil gjerne hjelpe deg med planleggingen.

Hvor handy du er og hvor mye erfaring du har på sjøen, kan også spille inn på budsjettet. Klarer du å reparere ting selv, kan du lappe seil, overhale motor og så videre. Skal du vente med å seile til det blir vind eller skal du gå for motor når det er vindstille? Alt dette vil spille inn.

Alle kan lære seg å seile

Det er ikke lenger slik at du trenger å være gammel sjøulk for å seile lange turer i båt. Nyere utstyr og nyere navigasjonssystemer gjør det mye enklere å seile, uten så mye erfaring. Du kan mønstre på en annen båt først for seilerfaring og for å se hvordan det er i praksis. Eller ta mange små turer selv først.

Hopp i båten og ta en lang tur mens du fortsatt har helse til det. Verdenscruise kan være så mangt så det er bare fantastien som bestemmer hvordan du får det til å bli virkelighet. Det å bo i båten kan være spennende og morsomt. Det vil være en opplevelse du aldri vil glemme og bli til minner du kan hygge deg med resten av livet.