Hopp til innholdet

Sommer og sol og båt

Båt

Båt er populært som aldri før. Sommer og sol er blitt ensbetydende med båt for mange. Også fordi sommeren er høytid for rutebåter og kanalbåter. Du kommer deg lett rundt selv om du ikke har din egen jolle. Taxibåt kan du til og med bestille. Kjøp deg et kollektivkort så kan du ta båter hele dagen lang.

Fjordboats vil komme med mange gode tips til hvor i Norges langstrakte land du bør reise med båten. Vi er heldige som er omkranset som det er av kyst på hele den ene siden. Kanskje finner du noen som vil med når det er sommer og sol. Så kan dere finne et nytt sted å bade.

Fjord og båt

Fjord og båt hører sammen som sukker og te for mange. Mange velger mindre båter så de kan komme seg rundt. Noen har begge deler og bruker større båter for lengre turer. Med en liten båt kan du besøke hele Norges kystlinje.

Selv om båtferie og kanalferie er noe alle har hørt om, virket det før som at det var for spesielt interesserte. Gjerne folk som ikke var helt unge. Nå er det en syssel mange driver med og det ble nesten tomt for fritidsbåter under pandemien.

Sommer og sol og sjøvett

Man gjør lurt i å lytte til erfarne sjøfolk. Unngå promille i båt som går. Her kommer flere sjøvettregler før du kaster loss

  • Lær deg de internasjonale båtreglene også
  • Mens i fart på sjøen, unngå alkohol
  • Lær deg en skipsknute eller to

Båt er ikke vanskelig

De fleste kan lære seg å styre en båt eller å ro. Eller å seile mens det er sommer og sol. Du trenger ikke sertifikat på små båter eller gummibåter. Litt sunt båtvett kommer du langt med. Ta hensyn og kos deg på sjøen.

Mye kunnskap kan du få ved å snakke med andre og lese deg opp. YouTube flommer også over av gode tips. Mest lærer du kanskje ved å prøve og feile, i sikkert farvann altså nærme land og nærme annen hjelp. Sjøfolk er sosiale så lytt til andre.